Helt naturliga och faktiskt "enkla" sätt att öka fettförbränningen.

 Jag tycker det är trevligt när man ser sånna här enkla tips för att förbättra hälsan. Som faktiskt är enkelt och realistiskt. Inte typ "köp omega3 %100 fatburner, och förlora 5 kilo om dagen" aa.. ni fattar. Saker man aldrig gör. Så därför vill jag dela med mig och denna enkla information.
 
Så gå ut på en spring tur och drick ett stort glas vatten på morgonen. Det kommer göra susen för kropp & själ.
 

1. Drick ett stort glas kallt vatten…

….på fastande mage så fort du vaknar. Enligt tyska forskare ska det öka ämnesomsättningen med 30 procent den första timmen efteråt. En 30-procentig ökning motsvarar cirka 25 kalorier. Du kan alltså inte dricka dig smal på vatten – men det är ett sätt att kickstarta förbränningen på morgonen.

2. Ut och kuta – och ju snabbare desto bättre

Studier visar att ju högre puls under träning, desto fler förbrända kalorier. Du kan till och med fördubbla kaloriförbrukningen om du ger dig ut på en rejäl tempolöpning istället för en lugnare joggvariant. Du förbränner inte bara fler kalorier under träningen, du får också ökad förbränning timmarna efteråt, vilket beräknas bidra med ett kaloribortfall på ytterligare 20–30 procent, skriver  iform.se. Man kan räkna med att varje minuts intensiv träning förbränner ungefär 12–15 kalorier. Tycker man att intensivt tempo är för jobbigt kan man istället köra intervallbaserat där man varvar intensivt och lugnt tempo, i ett och samma pass eller spritt över dagen.

3. Drick grönt te

Forskning visar att grönt te stödjer vår viktminskning både genom att öka förbränningen och genom att få kroppen att föredra fett som energikälla. En thailändsk studie visar till exempel att tillskott av grönt te ökar ämnesomsättningen med 45 kalorier. Effekten beror dock helt på dosens storlek. Det är dokumenterat att ämnesomsättningen ökar mest om du intar större mängder koffein än du är van vid. Det är koffeinet som ger teet dess ämnesomsättningsfrämjande effekt. Till skillnad från kaffe har grönt te dessutom en lång rad hälsosamma antioxidanter.

4. Ät litet mellanmål mellan frukost och lunch

Ett bra förmiddagsmål kan vara till exempel en morot och en liten näve mandlar eller en burk kesella med färska eller frusna hallon. Äter man två huvudmål och två till tre mellanmål under dagens lopp uppnår man nämligen en högre förbränning än om man får i sig samma antal kalorier genom färre måltider. Detta beror på att varje måltid påverkar kroppens hormonbalans, och ju oftare det sker, desto högre rapporteras förbränningen bli.

5. Välj magra mejeriprodukter

Färska studier bekräftar kalciumets förmåga att binda fett i tarmen. På så sätt hindras kroppen från att ta upp fettet som i stället åker ut i den andra änden. Effekten blir störst om man satsar på magra mejeriprodukter.

 Green teaaaa ☕️☕️☕️Green teaaaa ☕️☕️☕️Kommentarer
Postat av: Mamma

Det där gör ju vi redan, eller hur? Hi hi hi.
Kram

2013-11-10 @ 00:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

elin
RSS 2.0